על המושג "צווארון ורוד" שמעתן?
"צווארון ורוד" הוא כינוי, שהוטבע בארצות-הברית בשנות השבעים וניתן למקצועות שבהן מרבית העובדות הן נשים. למעשה, שני שלישים מהנשים בישראל מועסקות במקצועות אלו. כמו למשל: אחיות,מזכירות, עובדות סוציאליות, מטפלות גננות ומורות.
במקצועות האלו, שנתפסים כמקצועות "משכורת שניה" ,יש משכורות נמוכות יותר ביחס למשק, תנאי ההעסקה בהם פחות טובים, יש מחסור בתקנים, דרישות רבות ועומס שמובילים לשחיקה.
בחלק מהמקצועות אופן ההעסקה מתבצע בהסכמים קיבוציים, שלמעשה כובלים את ידינו מלנהל משא ומתן על תנאי ההעסקה שלנו. כך, רק נציגי ארגוני העובדים (שבחלקם עומדים, איך לא, גברים) יכולים להי
אבק על תנאי העסקה שלנו.
במקביל מוכרים לנו את המקצועות האלו כ"שליחות" ו"עבודת קודש", מה שיוצר נרטיב, שזוהי עשייה מהלב ופחות פרופסיה מקצועית. ולכן, אין צורך להתמקד בשיפור תנאי ההעסקה שלנו.
גם בתעשיית ההיי טק נשים עדיין בתת ייצוג, כשמדובר במשרות ניהוליות. ונראה אותן משובצות יותר בתפקידים של שיווק, משאבי אנוש ושירות לקוחות. תפקידים שמרוויחים בהם שכר נמוך יותר.
בשנים האחרונות אנחנו רואים יותר ויותר תכניות חינוכיות שמעודדות בנות ללמוד במקצועות מדעיים וטכנולוגיים, על מנת לצמצם את הפער. אנחנו רואים גם מיעוט של נשים שמתקדמות לתפקידים בכירים כמו מנכ"ליות של חברות, חברות כנסת, מדעניות וכו'. בהחלט ניצנים של שינוי.
מה אתן יכולות לעשות? מתי בפעם האחרונה פעלתן למען הרווחה הכלכלית שלכן? בשנים האחרונות אני נחשפת ליותר ויותר מורות שבמקביל לעבודתן בבית הספר עובדות גם כעצמאיות בתחומים שונים ומגוונים. יש ביכולתינו להשפיע!
איך? * לקדם את המאבק על תנאי ההעסקה שלנו * לשוחח עם בנינו ובנותינו על המושג "צווארון ורוד" * ללמד על מגדר ופערי שכר בבתי הספר * להעלות את הנושא לשיח הציבורי
שתפו את הפוסט ונעלה יחד את המודעות לנשות הצווארון הורוד.
Comentarios